Kvkk Bilgilendirme

Kişisel Verilerin Saklanma Süresi ile Kişisel Verilere İlişkin Alınacak Önlemler

KVK Kanunu uyarınca, KVK Kanun’ u ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel veriler resen veya ilgili kişinin talebi üzerine veri sorumlusu tarafından silinir, yok edilir veya anonim hâle getirilir. Bu hüküm kapsamında;

cicekinsan.com olarak işlediğimiz verileri 1 (Bir) yıl süre ile sistemimizde tutmaktayız ve akabinde iletişim formu ile tarafımıza ulaşan bilgilerin tamamı ve web sitesinin kullanımı ile toplanan veriler için, kanuni yükümlülükler saklı kalmak kaydıyla ilgili kişiden yeniden rıza alınmadıkça veya ilgili kişi gelişen bir danışmanlık süreci kapsamında veri işlenmesini gerektirmeyen bir hal olmadıkça, veriler silme yöntemi ile sistemden kaldırılacaktır.

KVK Kanunu uyarınca Veri sorumlusu;

  1. a) Kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesini önlemek,
  2. b) Kişisel verilere hukuka aykırı olarak erişilmesini önlemek,
  3. c) Kişisel verilerin muhafazasını sağlamak amacıyla uygun güvenlik düzeyini temin etmeye yönelik gerekli her türlü teknik ve idari tedbirleri almak zorundadır.

Veri sorumlusu, kişisel verilerin kendi adına başka bir gerçek veya tüzel kişi tarafından işlenmesi hâlinde, birinci fıkrada belirtilen tedbirlerin alınması hususunda bu kişilerle birlikte müştereken sorumludur.

Veri sorumlusu, kendi kurum veya kuruluşunda, bu Kanun hükümlerinin uygulanmasını sağlamak amacıyla gerekli denetimleri yapmak veya yaptırmak zorundadır. Veri sorumluları ile veri işleyen kişiler, öğrendikleri kişisel verileri bu Kanun hükümlerine aykırı olarak başkasına açıklayamaz ve işleme amacı dışında kullanamazlar. Bu yükümlülük görevden ayrılmalarından sonra da devam eder.

cicekinsan.com bu kapsamda sayılan yükümlülüklerin tamamına uyduğunu taahhüt eder.

cicekinsan.com, işbu aydınlatma metni ve gizlilik politikasında güncel değişimlere göre değişiklik yapma hakkını saklı tutar ve bir değişiklik yaptığında bu değişiklikler web sitesinde ilan edildiği tarihte yürürlük kazanır.

 

cicekinsan.com Gizlilik Politikası

 

Web adresimiz: cicekinsan.com

Bu metin, üyelere ait bilgilerin kullanım ve saklanma koşulları konusunda üyeleri bilgilendirmek ve cicekinsan.com’un üyelere ait bilgileri koruduğuna dair yükümlülükleri yerine getirdiğini göstermek amacıyla hazırlanmıştır ve sadece cicekinsan.com’da yapılan işlemler, giriş yapılan datalar ve cicekinsan.com ile üyeler arasındaki e-posta trafiğini kapsar. Başka bir internet sitesi, şirket, üye ya da tüketici ile ilgili konular bu metnin kapsamına girmez. Bu metin zaman içinde güncellenebileceği için kullanıcılar tarafından periyodik olarak takip edilmelidir.

Kişisel bilgiler

muhasebevergi724.com, üyelerinin özel bilgilerinin gizliliğinden sorumludur. cicekinsan.com’a üyeler tarafından verilen bilgiler üyelerin onayladığı kişisel verilerin kullanımına ilişkin metin kapsamında, üçüncü kişi ya da kişilere satılamaz, verilemez. Üye olurken verilen bilgiler kesinlikle kimlik belirlemek üzere kullanılmayacaktır.  cicekinsan.com’da herkese açık alanlarda, bu alanlar, her ne kadar sürekli kontrol ediliyor olsa da kişisel bilgileri saklamak, üyelerin sorumluluğundadır.

E-ticaret yapan birçok web sitesi gibi cicekinsan.com’da da, üye siteyi her ziyaret ettiğinde IP adresi sistem tarafından otomatik olarak kaydedilir.  Birçok web sitesi gibi cicekinsan.comda, site kullanımının ve site içi faaliyetlerin devamlılığını takip etmek için bilgi toplamak amacıyla ‘çerez’ (cookie) olarak adlandırılan teknolojiyi kullanır. Çerezler, kullanıcının web tarayıcısı tarafından hatırlanan çok küçük boyutlu “tanımlama bilgisi” dosyalarıdır. cicekinsan.com’a reklam veren kurumlar da üyenin browser’ında yer alan çerezleri görebilirler. Üye browser’ını çerezlere kapattığı takdirde siteden tam performansla yararlanamaz.

cicekinsan.com; üye ve kullanıcılarına taahhüt ettiği hizmeti sağlamak, üyelerin site ve uygulamalarındaki deneyimlerini iyileştirmek, kişiye özel hizmetlerin belirlenip sunulmasını sağlamak ve üyenin kimlik bilgilerini ifşa etmeden bünyesindeki raporlamalar, infografik ve demografik veri tabanı oluşturmak için kişinin verdiği kişisel veriler de dahil olmak üzere üyelik bilgilerini ve kişisel verilere ilişkin kullanabilecektir. Üye ve kullanıcı iş bu Gizlilik Politikası kapsamında verdiği bilgilerin sitenin verdiği hizmeti sağlaması ve yukarıda belirtlilen amaçlar için kullanılmasına ve işlenmesine açıkça muvafakat etmektedir.

Üye’nin açık onayı üyeliğini gerçekleştirmesiyle başlar. Ancak her şartta Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yer verilen istisnalardan herhangi birinin bulunması durumunda, bu istisnai durumun kapsamında kalan kişisel veriler üyenin açık rızası aranmaksızın işlenebilecek ve üçüncü kişilerle paylaşılabilecektir. Bu ve bunun gibi mevzuatta yer verilen istisna durumlar dışındaki her durum için cicekinsan.com, üye ve kullanıcılarından aldığı bu bilgileri Kanun ve ilgili onay metni çerçevesinde kullanmak ve korumakla yükümlü olacaktır. Bu verilerin saklı tutulacağı süre ilgili mevzuat ve Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’ndaki düzenlemeler doğrultusunda yapılacak, bu verilerin yok edilmesi ve silinmesi konusunda da yine söz konusu düzenlemeler dikkate alınacaktır.

Çerezler

Sitemize yorum yaptıysanız adınızı, e-posta adresinizi ve web sitenizi çerezlere kaydetmeyi seçebilirsiniz. Bunlar sizin rahatınız içindir, böylece başka bir yorum bıraktığınızda bilgilerinizi tekrar doldurmanız gerekmez. Bu çerezler bir yıl sürecek.

Giriş sayfamızı ziyaret ederseniz, tarayıcınızın çerezleri kabul edip etmediğini belirlemek için geçici bir çerez ayarlayacağız. Bu çerez, kişisel veri içermez ve tarayıcınızı kapattığınızda atılır.

Giriş yaptığınızda, giriş bilgilerinizi ve ekran görüntüleme tercihlerinizi kaydetmek için birkaç çerez de kuracağız. Giriş çerezleri iki gün boyunca dayanır ve ekran seçenekleri çerezleri bir yıl boyunca dayanır. “Beni Hatırla” yı seçerseniz, giriş bilgileriniz iki hafta boyunca devam eder. Hesabınızdan çıkış yaparsanız, giriş çerezleri kaldırılacaktır.

Bir makaleyi düzenler veya yayınlarsanız, tarayıcınıza ek bir çerez kaydedilir. Bu çerez, hiçbir kişisel veri içermez ve yalnızca düzenlediğiniz makalenin posta kimliğini gösterir. 1 gün sonra sona eriyor.

Diğer web sitelerinden gelen gömülü içerik

Bu sitedeki makaleler gömülü içerik içerebilir (ör. Videolar, görüntüler, makaleler vb.). Diğer web sitelerinden gelen gömülü içerik, ziyaretçiler diğer web sitesini ziyaret etmiş gibi davranır.

Bu web siteleri, hakkınızdaki verileri toplayabilir, çerezleri kullanabilir, üçüncü taraflara ait ek bir izleme ekleyebilir ve bir hesabınız varsa ve o web sitesine giriş yapmışsanız, gömülü içerikle etkileşimlerinizi izleme dahil olmak üzere bu gömülü içerikle etkileşimlerinizi izleyebilir.

Bir yorum bırakırsanız, yorum ve meta verileri süresiz olarak korunur. Bu, herhangi bir takip yorumunu ılımlı sırada tutmak yerine otomatik olarak tanıyabilir ve onaylayabiliriz.

Web sitemize kaydolan kullanıcılar için (varsa), sağladıkları kişisel bilgileri de kullanıcı profillerinde saklarız. Tüm kullanıcılar kişisel bilgilerini istedikleri zaman görebilir, düzenleyebilir veya silebilir (kullanıcı adlarını değiştiremezler hariç). Web sitesi yöneticileri de bu bilgileri görebilir ve düzenleyebilir.

 

 

 

 

 

Şartlar ve Koşullar

 

 

 

cicekinsan.com: FİRMAÜNVANI

cicekinsan.com: Web sitesini ifade eder.

Kullanıcılar web sitesine üye olmak istediklerinde ad-soyad, e-posta, kullanıcı adı, şifre bilgilerini vermektediler. Bu bilgilerin gizliliği KVKK kapsamında korunmaktadır.

cicekinsan.com  kurumsal üyelerinin menfaatleri doğrultusunda,aşağıdaki etik kurallara bağlı kalacağını tahahhüt eder.

cicekinsan.com üzerinden kayıt oluşturan kullanıcılar veya aktif üyeler beyan ettikleri materyallerinin doğru olduğunu kabul ederler.

cicekinsan.com  üzerinden yapılan başvurulara yanıt “Muhasebe Vergi 724” başlıklı email ile yapılır. Bu nedenle başvuru sahibi email gönderimini kabul etmiş sayılır.

cicekinsan.com  marka, hüküm ve koşullarda değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

cicekinsan.com  üyeleri ve üyelik başvurusunda bulunanlar bu hüküm ve koşulları kabul etmiş sayılır.